Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Masonry

Adgang til kortmateriale er begrænset til brugere med adgangskode, som du kan finde bagest i bogen.

Filerne er ved at blive opdateret, men hvis du har brug for materiale her og nu, er du velkommen til at skrive til mig her...

I vore dage er der flere operatører der arrangere både kurser og ture i Danmark, Sverige og i Lapland men hvad er forskellen på Nordisk Vandring og de andres så?

KurserGenerelt

Nordisk vandring tilbyder få forløb i løbet af året, forløb der til gengæld kan laves unikke og med samme turguide på alle forløb. Dette bliver turene ikke billigere af men tilgengæld får du en unik tur.

Nordisk Vandring bygger på René Ljunggrens mangeårige erfaring med fjeldvandring og friluftsliv fra egne og guidede ture men også på et helt andet koncept hvor deltageren er i centrum og hvor der max er 5 deltagere på holdet. Dette betyder at du får langt mere ud af forløbet og at turguiden altid har tid til dig. Det betyder også at det er langt lettere at få en homogen tur hvor alle følges ad og det lille antal telte på fx fjeldture betyder også at vi kan arrangere ruter der er helt anderledes end grupper med 12 eller flere deltagere.

På de offentligt opslåede ture er der et max antal deltagere på kun 5 personer.

Individuelle ture eller forløb

Du har også mulighed for at "købe" guiden helt for dig selv og altså få en tur alene med en guide, eller er I en gruppe på et antal personer kan I få en eksklusiv tur efter eget ønske.

Har du spørgsmål eller idéer er du altid velkommen til at kontakte mig på telefon 3160 0978 eller på mail info@nordisk-vandring.dk!

2ugers fjeldkursus og poinértur i svensk Lapland.

Max 5 deltagere.

Fjeldkursus

Jeg har efterhånden arrangeret utallige fjeldture i området ved Ábesko og Kebnekaise for alle grupper af vandrere ligefra ungdomsskoleelever over hytteture til rene ekspeditioner for at finde nye veje og ruter i fjeldet.

Det er altid mit mål på næsten alle ture at der skal være et element af udforskning i turen. Der skal findes mindst én ny vej fra en dal til en anden eller fra et sted til et andet sted.

Målet er at få beskrevet flotte og spændende ruter der ligger udenfor Kungsleden og de andre markerede ruter i området. Det er gennem tiderne lykekdes mig at beskrive dæsten alle alternativer, men der er stadig muligheder.

I sommeren 2018 vil jeg derfor gerne invitere dig til at deltage i endnu en spændende og udforskende tur i fjeldområdet.

Der er ikkke tale om en voldsom strabadserende tur med lange opslidende dagsetaper, men om en afslappende fjeldtur med tid til både at nyde turen og spændingen ved at udforske nye muligheder og se steder infgen andre har været på.

Turen vil være på 10 dage ude i fjeldet pæus translporttid til og fra. Jeg plejer at køre med tog fra København og det er sådan at tager man afsted den ene dag om formiddagen er man allerede ude på fjeldet dagen efter om eftermiddagen. Hele forløbet vi derfor vare 2 uger.

Pris. 6.000 kr som inkluderer kursus og guidning i fjeldet samt kursusmaterialer og fjeldkort. Du medbringer selv dit eget udstyr og provialt og du betaler selv din transport til startstedet som er Kiruna/Nikkaluokta.
Foruden tog eller fly til Kiruna t/r er der transport med bus til Nikkaluokta t/r og helikopter Nikkaluokta Kebnekaise fjeldstation t/r eller sagt med andre ord, transporten til og fra vil andrage ca. 5.000 kr.

Kursus i kort & kompas i Sydsverige

Max 5 deltagere.

Kortog kompas

En af forudsætningerne for en god tur hvadenten det er i Danmark, Sydsverige eller påp fjeldet er, at man kan finde vej. Behersker man orienteringens kunst bliver ens ture langt bedre og mere sikre.

På kurset gennemgår vi

Kortlære. Du lærer at læse kortet

Kompasset. Du lærer om kompassets funktioner

Pejling. Du lærer at pejle så du kan finde din position

Pris. 1000 kr. der dækker kursus og kursusmaterialer.

Kurset afholdes med overnatning i egne telte, hængekøjer eller under tarp og forløbet er som en vandretur med korte dagsetaper så der bliver tid til en masse øvelser undervejs.

Alle priser er inkl. moms. 

Weekendkursus i Sydsverige inkl. kursusmaterialer.

Små hold max 5 deltagere.

Find Nye Veje

Kurset er for dig der har været på tur med rygsæk på markerede stier som fx Skåneleden men nu gerne vil finde alternative veje.

Hvad går det så ud på?

Mange vælger at vandre forskellige markerede vandreruter ikke kun i fjeldet men også i Sydsverige og i Danmark hvilket da også er hyggeligt nok og frem for alt let, idet det hele er givet på forhånd. Stien er markeret så man ikke kan fare vild. Der er markerede lejrpladser ofte med shelter langs ruten og der er vand på pladserne eller i nærheden.

Men, er det ikke lidt "kedeligt"? Man møder ofte andre på pladserne og man har ikke fornemmelsen af at have det hele for sig selv, og at være rigtig ude i ødemarken.

I Sverige gælder Allemannsretten og det betyder at man må vandre hvor man vil og slå lejr hvor man vil, sådan i store træk, og det åbner for helt nye muligheder.

På kurset lærer du at læse kort i forhold til at finde mulige ruter, at orientere dig ved hjælp af kort og kompas så du ikke farer vild på din tur. Du lærer noget om afstande og dagsetaper og om lejrslagning på forskellig vis på pladser hvor der ikke er etableret lejrplads.

Du lærer om båltænding, etablering af bålplads og sikkerhed i forbindelse med bål.

Du lærer om at planlægge og udføre dine egne ture udenfor stisystemerne i Sydsveriges skovområder og du lærer om planlægning og grupepledelse i forbindelse med planlægning og udførelse af ture med dine venner, kæreste etc.

Overnatning på kurserne er i telt, hængekøje eller under tarp.

Du har selv dit eget grej med under forløbet og sørger selv for proviant. Der kan eventuelt aftales fællesmad deltagerne indbyrdes.

Hele forløbet foregår stille og roligt med tid til det hele så alle får en grundig indføring i teknikkerne. Dagsetaperne er ikke længere end at alle kan følge med.

Pris. 1000 pr deltager. Prisen inkluderer kurset og kursusmaterialer. Du sørger for selv at komme til kursusstedet. Du bruger dit eget grej og du har selv din proviant med.

Der kan antagelig arrangeres samkørsel.

Alle priver er inkl. moms.

Jeg er født i 1949 og har bl.a. læst antropologi.Profilbillede

Min grundlæggende interesse for friluftslivet er mine forældre formentlig skyld i!
Mine forældre ejede nemlig et sommerhus ikke ret langt fra Knud Rasmussens hus i Hundested. Huset var, og er stadig, museum over den legendariske polarfarer og da jeg var dreng var der gratis adgang for børn, så huset var et af mine foretrukne opholdssteder. Med stor nysgerrighed gik den lille René rundt med hold i nakket af at have studeret billeder og effekter fra polarekspeditioner, og det var ikke svært for en dreng med stor fantasi, at forestille sig, at lerskrænterne på Sjællands nordkyst ikke var ler, men indlandsisens vældige isfront der spærrede for udforskningen af polarlandets indre.
Da jeg begyndte at kunne læse var netop opdagelsesrejsendes beretninger fra fjerne egne under midnatssolen eller i polarmørkets vold, det der fængede.
Den dag i dag har jeg et fint bibliotek om disse emner.

Fascinationen forlod mig aldrig........
Da jeg var ca. 20 år foretog jeg min første vandretur i svensk Lappland hvor jeg gik den første strækning af Kungsleden fra Abisko til Kebnekaise og ud til Nikkaluokta.

I årene efter foretog jeg adskillige vandringer i Kebnekaiseområdet, Sarek, Padjelanta, Rondane, Jotunheimen, Hardangervidda og i Jämtland-trianglen, samt næsten ligeså mange skiture i samme områder. Overnatningsformen har været i telt om sommeren og i telt, iglo og snehule om vinteren.

I 1992 startede jeg først "Vildmarksskolen" -der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano- og lidt senere "Vildmarksrejser" der arrangerede vandre- og fisketure i de Nordiske fjelde samt i Grønland og fjeldskiture i Norden.

Jeg har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv, fjeldvandring og vinterfjeld i flere ungdomsskoler og i oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture.

Jeg har boet på Færøerne i nogle år og i Grønland i endnu flere.
Jeg bygger og sejler grønlandsk qajaq, bygger østgrønlandske hundeslæder og kører med hunde.
Mine lange ophold dels på Færøerne og i Grønland har naturligvis afstedkommet et utal af ture, dels som vandreture, men også på ski og med mine hunde da jeg boede på grønlands østkyst.

Tidligere klatrede jeg lidt i klippe og is og har foretaget en hel del gletschervandringer i Nordsverige og har bl.a. besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider.

Det der driver mig er ikke så meget trangen til at "erobre nyt land" som bare det at være derude. Efterhånden færdes jeg mest i de hjemmevandte svenske fjelde omkring Kebnekaise. Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.

Ikke kun vandreture ansporer mig til at drage ud - også kanoture står højt. Den specielle frihed kanoen giver med al den bagage den kan transportere sammen med én til nye lejrpladser, bålmad og flotte vuer over sø og land, men igen er det "det at være derude" der tæller og ikke så meget om der udforskes nye vande.

Mange år med friluftsliv i Norden har også betydet at jeg har enninteresse for naturen og ikek mindst geologien i de nordiske egne og samernes historie og herkomst står naturligvis også højt på min interesseliste.

En af mine specialer i friluftslivet er at "finde" veje hvor der ingen stier er. Dette betyder at jeg altid søger nye veje også i fjeldet og jeg har derfor gennemtrevlet hele fjeldområdet mellem Ábesko i nord, Vakkotavare i syd og Årosjåkk i øest og Narvik i vest. Et enormt område hvis mulige og umulige ruter jeg også har udgivet en bog om.

En anden ting er formidling. Jeg holder specielt meget af at formidle min viden både som guide i fjeldet og i Sydsverige og ved kurser og foredrag.

Foredrag – intro og vejledning til kungsleden

Foredraget er en kombination af et foredrag med smukke billeder og en beretning om en vandretur, men også som en slags minikursus for dig der vil på fjeldet for første gang.

Foredraget handler om de nordligste strækninger af Kungsleden fra Ábesko i nord til Kebnekaise fjeldstation i syd. En i alt 70 kilometer vandring ad velmarkeret sti med overnatningshytter i bekvem vandreafstand f hinanden.

Under foredraget ser du en mængde billeder fra en vandretur samt får udførlig instruktion i hvordan du selv kan gennemføre turen.

Du vil endvidere få mulighed for at få tilsendt forslag til pakke- og udstyrsliste samt en udførlig skriftlig gennemgang af ruten med tips og idéer der kan være med til at gøre din vandretur mere interessant.

Du vil naturligvis også få rig mulighed for at stille spørgsmål.

Foredrag – Vandreture i Sydsverige – hvordan planlægger jeg min egen vandretur i et givent område

Foredraget er en kombination af et foredrag med smukke billeder og en beretning om en vandretur, men også som en slags minikursus for dig der vil prøve at finde dine egne ruter i terrænet.

Foredraget der suppleres med billeder fortæller om hvordan du selv planlægger en weekendvandretur uden at være afhængig af markerede ruter. Fordelen er her at du kan parkere din bil hvor du vil eller tage tog og bus til en destination og så selv arrangere din egen rundtur med lige netop de dagsetaper du ønsker.

Foredraget giver idéer til hvordan du tilrettelægger din rute og hvordan du finder et egnet område.

Foredrag2015 1

Det hænder ind imellem at tingene ikke går som forventet. Man har sikkert nøje planlagt sin tur og hele ruten minutiøst og da datoerne nærmer sig eller man står deroppe så er der for meget sne tilbage fra vinteren og ruten kan ikke gennemføres, og hvad gør man så?

Under foredraget fortælles om den planlagte rute og hvordan den blev til og herefter om hvordan turen gik i virkeligheden og hvordan turen blev reddet så alle fik en god og spændende tur.

Foredraget kan opæeves som ren underholdning med flotte billeder og gode historier og som et minikursus i fjeldvandring.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål.

Gennem de mere end 40 år jeg efterhånden har brugt på friluftsliv og fjeldvandring er det blevet til et utal af ture i Danmark, Sydsverige Lapland og i Norge, og lige så mange forskelligartede oplevelser.Profilbillede2

Med tiden og erfaringen med det derude kommer også lysten til at formidle dels oplevelser og billeder, men også de mange forskeliige turforslag jeg har samlet mig. De senere år har mine ture næsten udelukkende være udenfor de markerede vandreruter eller som en kombination. Disse ture har givet helt nye og spændende oplevelser.

Jeg holder foredrag om både vandring på traditionelle fjeldruter som Kungsleden men også om hjvordan du selv kan tilrette din tur helt udenfor de gængse ruter. Foredragene indeholder mange billeder fra flotte steder i naturen på ruterne og en masse tips om hvordan du selv kommer på tur derude med venner eller alene.

Læs mere om de enkelte foredrag her 

Når den planlagte rute ikke kan lade sig gøre
Hør om hvordan det gik i 2015 hvor vores rute måtte ændres og om hvordan vi alligevel fik en rigtig god tur.
Foredrag – intro og vejledning til kungsleden
Foredraget er en kombination af et foredrag med smukke billeder og en beretning om en vandretur, men også som en slags minikursus for dig der vil på fjeldet for første gang.

Der kommer flere foredrag på løbende ...

 

Kommer her