Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Profil

Jeg er født i 1949 og har bl.a. læst antropologi.Profilbillede

Min grundlæggende interesse for friluftslivet er mine forældre formentlig skyld i!
Mine forældre ejede nemlig et sommerhus ikke ret langt fra Knud Rasmussens hus i Hundested. Huset var, og er stadig, museum over den legendariske polarfarer og da jeg var dreng var der gratis adgang for børn, så huset var et af mine foretrukne opholdssteder. Med stor nysgerrighed gik den lille René rundt med hold i nakket af at have studeret billeder og effekter fra polarekspeditioner, og det var ikke svært for en dreng med stor fantasi, at forestille sig, at lerskrænterne på Sjællands nordkyst ikke var ler, men indlandsisens vældige isfront der spærrede for udforskningen af polarlandets indre.
Da jeg begyndte at kunne læse var netop opdagelsesrejsendes beretninger fra fjerne egne under midnatssolen eller i polarmørkets vold, det der fængede.
Den dag i dag har jeg et fint bibliotek om disse emner.

Fascinationen forlod mig aldrig........
Da jeg var ca. 20 år foretog jeg min første vandretur i svensk Lappland hvor jeg gik den første strækning af Kungsleden fra Abisko til Kebnekaise og ud til Nikkaluokta.

I årene efter foretog jeg adskillige vandringer i Kebnekaiseområdet, Sarek, Padjelanta, Rondane, Jotunheimen, Hardangervidda og i Jämtland-trianglen, samt næsten ligeså mange skiture i samme områder. Overnatningsformen har været i telt om sommeren og i telt, iglo og snehule om vinteren.

I 1992 startede jeg først "Vildmarksskolen" -der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano- og lidt senere "Vildmarksrejser" der arrangerede vandre- og fisketure i de Nordiske fjelde samt i Grønland og fjeldskiture i Norden.

Jeg har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv, fjeldvandring og vinterfjeld i flere ungdomsskoler og i oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture.

Jeg har boet på Færøerne i nogle år og i Grønland i endnu flere.
Jeg bygger og sejler grønlandsk qajaq, bygger østgrønlandske hundeslæder og kører med hunde.
Mine lange ophold dels på Færøerne og i Grønland har naturligvis afstedkommet et utal af ture, dels som vandreture, men også på ski og med mine hunde da jeg boede på grønlands østkyst.

Tidligere klatrede jeg lidt i klippe og is og har foretaget en hel del gletschervandringer i Nordsverige og har bl.a. besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider.

Det der driver mig er ikke så meget trangen til at "erobre nyt land" som bare det at være derude. Efterhånden færdes jeg mest i de hjemmevandte svenske fjelde omkring Kebnekaise. Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.

Ikke kun vandreture ansporer mig til at drage ud - også kanoture står højt. Den specielle frihed kanoen giver med al den bagage den kan transportere sammen med én til nye lejrpladser, bålmad og flotte vuer over sø og land, men igen er det "det at være derude" der tæller og ikke så meget om der udforskes nye vande.

Mange år med friluftsliv i Norden har også betydet at jeg har enninteresse for naturen og ikek mindst geologien i de nordiske egne og samernes historie og herkomst står naturligvis også højt på min interesseliste.

En af mine specialer i friluftslivet er at "finde" veje hvor der ingen stier er. Dette betyder at jeg altid søger nye veje også i fjeldet og jeg har derfor gennemtrevlet hele fjeldområdet mellem Ábesko i nord, Vakkotavare i syd og Årosjåkk i øest og Narvik i vest. Et enormt område hvis mulige og umulige ruter jeg også har udgivet en bog om.

En anden ting er formidling. Jeg holder specielt meget af at formidle min viden både som guide i fjeldet og i Sydsverige og ved kurser og foredrag.