Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Featured

Når du trykker på linket accepterer du samtidig vores COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK!

 OrangeKnapSend

COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK

- Vi passer godt på dine oplysninger!
 
Når du besøger Nordisk-friluftsliv.dk indsamler vi oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af det , der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.
 
Du giver samtykke til at modtage emails og blive kontaktet af Nordisk-friluftsliv.dk.
Når du tilmelde dig nyhedsbrevet, bliver du medlem af kundeklubben eller køber et arrangement, giver du samtidig Nordisk-friluftsliv.dk lov til at sende dig emails, automatiserede emails vedr. medlemskabet, turtilbud og anden relevant information der vedrører brug af Nordisk-friluftsliv.dk.
 
Du vil også blive tilmeldt Nordisk-friluftsliv.dk's nyhedsbrev, som du kan altid kan afmelde nederst på nyhedbrevet. Vi skriver i nyhedsbrevet når der er nye ture eller arrangementer tilgængelige i  vandre.nu & Nordisk-friluftsliv.dk-klubben. Der kan være reklamer i nyhedsbrevet, men vi kunne aldrig finde på at videregiver dine oplysninger til andre firmaer.
 
Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette indhold. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering
Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt og informationer du leder efter ikke er tilgængelige. Vi indsamler statistik ved hjælp af 3. parts coockies via Google Analytics, Google Adwords, Facebook
 
Personoplysninger
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller medlem, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.
 
Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.
 
Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig indhold, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.
 
Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.
 
Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke sider du klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til at optimere din oplevelse på vandre.nu
 
Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.
 
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.
 
Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: rene@ljunggrens.dk - Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.
 
Nordisk Vandring
v/René Ljunggren
Lille Stationsvej 13B
4681 Herfølge
3160 0978

Vandring i Sydsverige forside 2OM BOGEN

Bogen gennemgår, hvordan du finder shelterne i Danmark, hvordan du vælger det rigtige shelter til din tur, hvilket grej der er nødvendigt og praktisk, og hvad du skal holde dig for øje, hvis du vil overnatte på alle årstider og i al slags vejr. Dertil kommer masser af tips og ideer til aktiviteter derude såsom madlavning over bål, træsnitning og andet håndværk, sankning af urter og meget mere, der kan gøre din sheltertur mere indholdsrig og interessant.

René Ljunggren
2019

Vandring i Sydsverige forside 2FORORD

Formålet med denne bog er dels at introducere læserne til vandring i Sydsverige p. de mange

markerede vandreruter, der er i området, og dels at anspore folk til at “opfinde” egne ruter af

en længde og sværhedsgrad, der passer den enkelte.

Det er mit håb, at jeg med de vejledninger, der gives i bogen, får flere til selv at binde an med

egne ruter – b.de med udgangspunkt i de eksisterende og helt nye ganske efter læserens

egen smag.

Sverige har såkaldt “allemannsrätt”, hvilket vil sige, at færdsel og overnatning i naturen kan

foregå meget lempeligere end i Danmark, og det giver naturligvis uanede muligheder for

friluftsudfoldelser. Landskabernes egenart med søer, vandløb og klippefyldte skove åbner fine

muligheder for vandreture på markerede stier, men også helt frit i terrænet, hvor man selv

kan planlægge og udføre sine vandreture og selv finde smukke lejrpladser langt fra alle andre

vandrere.

Sydsveriges mange .se byder p. et varieret terr.n, der nogle steder kan v.re en udfordring

med op- og nedstigninger, der kan minde om forholdene i et regulært fjeldområde, dog uden

at være det, men som ogs. giver varieret vandring og smukke udsigter.

Jeg har bygget bogen op på en måde, så man kan gå frem i sit eget tempo. Sådan har jeg selv

gjort gennem årene, hvor jeg startede med at vandre strækninger af de markerede ruter og

opdagede, at jeg hele tiden skulle tænke på at nå en bus eller et tog i den anden ende. Det

betød, at turenes længder i høj grad var tilpasset, hvor jeg kunne starte og slutte i forhold til

bus og tog, som jeg skulle bruge, hvad enten jeg havde bil med eller ej. Jeg ville hellere, at

turene var planlagt efter sp.ndende terr.n og naturoplevelser og efter dagsetaper, jeg selv

bestemte længden af.

Jeg syntes logistikken tog noget af glæden ved turene, og da jeg ikke havde som mål at vandre

hele markerede ruter, men blot at være derude, så kunne jeg få lige så meget eller måske

mere glæde og flere oplevelser ved at vandre rundture. På den m.de kunne jeg starte og

slutte samme sted, som kunne v.re en station eller blot en parkeringsmulighed derude.

Med tiden blev der en masse ture ud af det, og de bedste har jeg samlet her i bogen, men lige

så mange ture, som jeg giver dig her, lige så mange eller flere alternative muligheder ligger

der derude og venter på dig og din eventyrlyst.

René Ljunggren

2018

Indhold

Hent gpx-filer her