Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Featured

Tekst

Vandring i skandinavien forsideFriluftsliv og vandring i naturen er gennem de senere år blevet mere og mere populært blandt både unge og ældre. Oplevelser i den fri natur er blevet det boost, der er med til at fjerne dagligdagens stress og jag. På vandreture kan man helt slukke og rent faktisk glemme mobiltelefonen, man får masser af ren og frisk luft, samtidig med at man er sammen med andre mennesker på en sjov og inspirerede måde, der er sund for både krop og sjæl.   

I Skandinavien er der både i Sverige, Norge og Danmark et utal af markerede vandre-ruter, så alle kan være med, uden at man behøver at være erfaren i kort- og kompaslæsning.  

Denne bog giver læseren inspiration til en række forskellige vandreture, lige fra de nære og lette turforslag i det danske landskab og vandringer i det sydlige Sveriges ’Pippi Langstrømpe-landskaber’ til mere krævende vandringer i de skandinaviske fjelde.  

Læseren præsenteres for ikke færre end 23 vidt forskellige ruter og 11 områder. Her er spændende udfordringer for både begynderen og den mere erfarne vandrer. Det hele er rigt illustreret med smukke og spændende billeder fra de områder, der beskrives i bogen, og alle de omtalte ruter er markeret på overskuelige kortskitser.  

Ud over de inspirerende rute- og områdebeskrivelser får læseren desuden en masse fif og gode råd om vandreteknik og udstyr.

Om forfatteren Siden tidlige studier i antropologi med interesse specielt for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur i arktiske egne har René Ljunggren været beskæftiget med friluftsliv og fjeldvandring i kølige klimaer. René har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland.  

I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. René har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring i flere ungdomsskoler og oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture og har gennem flere år været guide i Kebnekaisefjeldene og senere i Grønland.  

Han er desuden forfatter til bøger om fjeldvandring, bl.a. om Kebnekaisefjeldene.

 

Køb bogen sigeneret ved at skrive en mail til: rene@ljunggrens.dk

Pris 199 + forsendelse

Kursus i basisfriluftsliv
Kommer snart

I helt unikke skov- og kystnære omgivelser afholder vi dette kursus.

Selve kursusstedet er unikt beliggende helt ned til vandet med ”skoven i baghaven” på Gjorslev Gods på Stevns.

Der kan overnattes i telte, under tarp eller i værelse på stedet (primitivt men indendørs og det er gratis).

Undervisningen foregår udendørs men vi har faciliteter til at sidde inde. Teori og foredrag vil foregå i samlingsrummet.

Kurset er for alle voksne og ledes af den erfarne fjeldvandrer og friluftsmand René Ljunggren, der har dyrket vandring og friluftsliv i mere end 45 år og undervist i friluftsliv i flere regier i gennem tiderne.

Eksempler på indhold i kurset der søges tilrettet efter deltagernes ønsker:

         Båltyper

         Mad over bål
         Kogesystem (Trangia etc.)

         Naturen som spisekammer

         Kort- og kompaslære

         Etablering af lejr / overnatningsformer

         Beklædning / hold dig varm og tør

         Regler for færdsel i naturen

         Grundlæggende udstyr samt pakning af rygsæk

Pris kr. 1.500 pr. pers. Indsættes på konto: 8114 0007507518 eller på mobilepay: 31600978.
Tilmelding til rene@ljunggrens.dk eller på 31600978.
Man kan også kontakte mig uforpligtende for at høre nærmere hvis man har behov for det.

Deltagerantal min. 6 og max 12.

Prisen inkl. 2 x morgenmad, 2 x frokost, 2 x aftensmad, kaffe og te i pauserne, kursusmateriale mm.

Drikkevarer ud over kaffe og te er ikke inkluderet men kan medbringes eller købes på stedet (vand, øl og vin)

Parkering af biler skal foregå på den på kortet markerede parkeringsplads hvorefter man vandrer ned til kursusstedet eller ringer og bliver hentet.

Med offentlig trafik kan man køre med tog fra Køge Station til Klippinge så sørger vi for videre transport.

Vi forsøger at arrangere samkørsel når vi kender holdet.

Kurset afholdes ved Gjorslev og starter fredag eftermiddag kl. 15:00. Se kort.

Der kan overnattes i telte, under tarp eller værelse på stedet (primitivt men indendørs og det er gratis).

Du skal selv medbringe dit eget udstyr og som minimum sovepose og liggeunderlag og fodtøj til at gå i terræn og langs strand med (Vandrestøvler / vandresko). Se i øvrigt ”eksempel på udstyrsliste”.

Husk kompas!